I per començar, un plat molt estiuenc, una amanida de llenties, que per senzilla que sembli, si la posem al plat ben engalanada, llueix molt més. Som-hi!
Ingredients:
- Un pot de llenties cuites
- Tomàquets (pelats i sense llavors)
- Pebrot verd.
- Olives
- Ou dur
- Una mica de ceba picada ben fina
- Ventresca de tonyina en oli
- Figues
- Oli, vinagre, sal i pebre
- Una mica de mostassa
- Preparem l'amanida en un bol, barrejant les llenties ben escorregudes
- Afegim els tomàquets i el pebrot picat ben petit
- Les olives i les clares dels ous durs (el rovell el reservem per a la guarnició)
- I la meitat de la ventresca de tonyina
- Preparem una vinagreta amb l'oli, el vinagre i la cullerada de mostassa, sal i pebre
- Ho aboquem en el bol de l'amanida i remenem
Presentació:
- Amb un motlle circular de cuina muntem l'amanida al centre del plat
- Posem el rovell d'ou en un colador petit de cuina i amb la mà de morter ho aixafem per sobre, ens quedarà un polsim groc molt curiós
- Acabem l'amanida amb la resta de tonyina i uns traços de figues
I ja està, la resta es fruit de la vostra imaginació. Ara, només falta que obriu la nevera i segur que hi trobeu alguna cosa que hi queda bé. Jo ho vaig rematar amb una mica de guacamole.
Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.