diumenge, 29 de desembre del 2013

Sopa de remolatxa


Una sopa fantàstica pels dies d'hivern, quan el fred apreta. 
A més, és una nova manera de provar aquest tubercle fora de les típiques amanides.
El sabor dolç i terroç de la remotxa no deixa pas indiferent. I quin color!!! 
El contrast del iogurt aporta frescor al plat i el suavitza molt.

Ingredients:
  • 3 remolatxes
  • 2 cebes
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 1 patata
  • 1 iogurt natural (millor tipus iogurt grec)
  • sal i pebre 
  • oli d'oliva
 Preparació:
  • Posem  les remolatxes a coure al forn fins que estiguin fetes. Ho sabem quan les punxem amb un gavinet i aquest entre sense resistència. Quan ja són fredes les pelem, les tallem a trossos i les reservem per més tard.
  • En una olla al foc posem un raig d'oli d'oliva, i hi sofregim les cebes i el porro uns 10 minuts a foc suau.
  • Després afegim la patata i la pastanaga tallades a daus, ho deixem 5 minuts més i ho cobrim amb 1,5 litres d'aigua.
  • Deixem que bulli uns 20 minuts aproximadament, o fins que les pastanagues i les patates siguin toves.
  • Ho retirem del foc i hi afegim la remolatxa, salpebrem i triturem amb el batedor elèctric.
  • Si voleu una crema més fina, la podriem passar pel xino. A mi m'agrada més.
Presentació:
  • Servim la crema de remolatxa en plat soper amb una cullerada de iogurt al mig.
  • Opcionalment podem afegir-hi unes fulles de ruca, com he fet jo.
 I bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.