dilluns, 27 de juliol de 2015

Risotto de remolatxa

Aquest any a l'hort del Miguel ha sigut una bona temporada de remolatxes i encara que sembla que és un producte que només podem posar a la amanida, ja heu vist que he fet altres receptes prou llamineres com la que avui us presento: un risotto.

No em negareu que només de veure el color ja resulta espectacular, doncs el sabor encara és més bo.

Fa així:

Ingredients:
  • 4 tasses de cafè d'arròs
  • 1 remolatxa cuita
  • una ceba grossa
  • un carbassó
  • 1 got de vi blanc
  • Caldo de verdures o aigua
  • Formatge parmesà ratllat
  • Oli d'oliva 
  • Sal i pebre

Preparació:
  • En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva posem la ceba tallada ben petita i quan comenci a posar-se transparent  hi afegim el carbassó ratllat, amb pell i tot. Ho deixem coure tapat fins que la ceba sigui ben feta sense que agafi color.
  • En aquest moment hi posem l'arròs i li donem unes voltes durant un parell de minuts.
  • Tirem  el got de vi blanc i deixem que s'evapori l'alcohol.
  • Mentrestant tindrem la remolatxa cuita triturada de manera que queda un puré i l'afegim a la cassola, ho remenem que quedi tot ben amalgamat.
  • Comencem a afegir-hi, mentre no parem de remenar, una mica de caldo, que ja tindrem ben calent. Només el just perquè cobreixi l'arròs.
  • A foc suau, anirem afegint-hi brou cada vegada que l'arròs en necessiti, sense que la cassola quedi mai seca.
  • Ha de quedar un arròs suau i melós. Quan sigui al punt (això depèn de cada tipus d'arròs, però seran aprox. 15-20 minuts), el retirem del foc i hi aboquem el formatge parmesà ratllat. Ho barregem bé.
  • Deixeu-lo reposar un parell de minuts abans de servir.
  Presentació:
  • Jo ho he emplatat amb un motllo rodó i a tot voltant una mica d'amanida de carbassó cru ratllat i tomàquet pelat tallat a daus amb sal i oli. Unes fulles de ruca li donen un bon contrast.
  • A més, a sobre de tot hi he posta una cullerada de mutabal (puré d'albergínies). 
Bon profit!!!

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada

    Deixa el teu comentaria aqui:
    Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.