dissabte, 1 d’agost de 2015

"Mutabal" o "Baba ganush"



Aprofitant que a l'estiu tenim fantàstiques albergínies us proposo fer-ne una crema que va molt bé per oferir a taula tant d'entrant com per fer un  sopar per picar.
És molt senzill, quan ho proveu segur que ja quedarà per sempre entre les vostres receptes de capçalera.
Com podeu imaginar pel seu nom o noms és un plat típic de la cuina àrab mediterrània. De fet és d'aquelles receptes que, segons a on es fa, té les seves petites diferències en algun ingredient, jo la faig així:

Ingredients:
  • 2 albergínies
  • 1 gra d'all
  • el suc de mitja llimona
  • 1 cullerada sopera de tahin (puré de sèsam)
  • 1 cullerada de postre de comí molt
  • 1 cullerada de oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre

 Preparació:
  • Posem les albergínies i l'all sense pelar a la safata del forn a la part més alta amb el gratinador a màxima temperatura. Quan comencen a ser toves els donem una volta fins que veiem que són fetes. Encara que la pell es cremi, el més important és que per dintre quedin fetes.
  • Quan siguin fredes les pelem i les triturem amb la minipimer,  junt amb tots els ingredients i l'all escalivat també pelat.
  • Ha de quedar amb una textura fina i cremosa.
  • Ho servim amb un rajolí d'oli d'oliva, i amb trossets de pa o verdures (pastanaga, api, etc.) per anar sucant.
Presentació:
  • Podeu posar-hi unes fulles de menta o uns fruits secs per sobre per servir-ho a taula.
Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.