Es pot fer a la planxa, en amanida o amb verdures, com he fet jo avui. Som-hi.
Ingredients per a 4 persones:
- 12 rodanxes de tempeh
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 carabassó
- 1 pastanaga
- 3 patates violetes o 2 patates blanques mitjanes
- 1 tros de carbassa
- 2 cullerades de tomàquet sofregit
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
- Un polsim de farigola i romaní
- 1 fulla de llorer
- 1 picada (ametlles, avellanes, all, julivert...)
Preparació:
- En una cassola al foc amb una mica d'oli, hi enrossim els talls de tempeh. Un cop fets els traiem i els guardem en un plat a part.
- A la mateixa cassola i amb un bon raig d'oli, comencem per sofregir la ceba i el porro, ben picats. Quan la ceba comença a ser una mica transparent, hi afegim la carbassa en daus. Això ens servirà perquè, a mesura que es vagi fent, es desfaci i tinguem una salsa mes espessa. Ho deixem que es faci tot a foc mitjà durant uns 5 minuts.
- Després hi afegim la resta de verdures, tallades més aviat a talls grossos perquè no es desfacin amb la cocció i el sofregit de tomàquet.
- Ho salpebrem i condimentem amb un polsim de farigola, romaní i amb la fulla de llorer.
- Ho cobrim molt just amb aigua, ho tapem i deixem coure entre 20 o 30 minuts, o fins que la patata i la pastanaga siguin fetes. Veureu que la carbassa es va desfent; ja ens va bé.
- Preparem la picada.
- Si veieu que queda molt sec, hi afegiu una mica més d'aigua.
- I 5 minuts abans d'acabar la cocció, posem els trossos de tempeh i la picada.
- Ja ho podem servir.
- Un emplatat ben senzill, unes fulles de julivert.
- Llestos per sucar-hi una bona llesca de pa.
- Podeu combinar-ho amb altres verdures de temporada (bròquil o coliflor..) i amb bolets.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.