dimecres, 21 d’octubre de 2015

Tempeh amb verdures estofades

Que què és el tempeh? Doncs no és més que faves de soja fermentades en forma compactada. És originari d'Indonèsia i, en la cuina vegetariana, és un bon substitut de la carn. És ric en fibra i en vitamines, té un sabor més acusat que el tofu i, en ser un producte procedent de fermentat, és molt beneficiós pel trànsit intestinal. 
Es pot fer a la planxa, en amanida o amb verdures, com he fet jo avui. Som-hi.

Ingredients per a 4 persones:
  • 12 rodanxes de tempeh
  • 1 ceba 
  • 1 porro
  • 1 carabassó
  • 1 pastanaga
  • 3 patates violetes o 2 patates blanques mitjanes
  • 1 tros de carbassa
  • 2 cullerades de tomàquet sofregit
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva 
  • Un polsim de farigola i romaní
  • 1 fulla de llorer
  • 1 picada (ametlles, avellanes, all, julivert...)

Preparació:
  • En una cassola al foc amb una mica d'oli, hi enrossim els talls de tempeh. Un cop fets els traiem i els guardem en un plat a part.
  • A la mateixa cassola i amb un bon raig d'oli, comencem per sofregir la ceba i el porro, ben picats. Quan la ceba comença a ser una mica transparent, hi afegim la carbassa en daus. Això ens servirà perquè, a mesura que es vagi fent, es desfaci i tinguem una salsa mes espessa. Ho deixem que es faci tot a foc mitjà durant uns 5 minuts.
  • Després hi afegim la resta de verdures, tallades més aviat a talls grossos perquè no es desfacin amb la cocció i el sofregit de tomàquet.
  • Ho salpebrem i condimentem amb un polsim de farigola, romaní i amb la fulla de llorer.
  • Ho cobrim molt just amb aigua, ho tapem i deixem coure entre 20 o 30 minuts, o fins que la patata i la pastanaga siguin fetes. Veureu que la carbassa es va desfent; ja ens va bé.
  • Preparem la picada.
  • Si veieu que queda molt sec, hi afegiu una mica més d'aigua.
  • I 5 minuts abans d'acabar la cocció, posem els trossos de tempeh i la picada.
  • Ja ho podem servir.
Presentació:
  • Un emplatat ben senzill, unes fulles de julivert.
  • Llestos per sucar-hi una bona llesca de pa.
  • Podeu combinar-ho amb altres verdures de temporada (bròquil o coliflor..) i amb bolets.
I bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.